miercuri, 17 august 2011

O ISTORIE A FOTBALULUI ROMANESC

Catalin Hildan

Mai mult decat un nume…un leader.. un mit…o istorie…un simbol…o peluza… CATALIN HILDAN!

Dragoste, patima, ambitie, daruire si sacrificiu, sunt doar cateva din cuvintele care il defineau. Catalin Hildan este simbolul clubului Dinamo.. este cel care s-a nascut, a trait si a murit pentru Dinamo. Catalin Hildan reprezinta motivul pentru care iubesti culorile alb-rosii si iti doresti sa imbraci tricoul lui Dinamo.

Fara Catalin, nici noi, nici Dinamo nu am mai fi fost la fel:

“Obisnuiti sa castigam mereu, orice infrangere insemna pentru noi o adevarata drama. Plangeam, ne ofticam, iar cel mai urat dintre noi facea Catalin, care suferea enorm la orice meci pierdut. Era atat de pasionat si avea atata furie in el, incat cred ca ar fi fost in stare sa il sfasie pe cel care s-ar fi luat de el in clipele acelea”-Florentin Petre

Atras de mic de sport, a debutat cu rugby dar nu pentru mult timp, inclinatia sa spre fotbal aducandu-l in curtea clubului Dinamo in anul 1986. In scurt timp dragostea sa pentru fotbal, ambitia sa, devotamentul si atașamentul sau pentru Dinamo si-au spus cuvantul. A caștigat titlul national la toate categoriile de varsta: pitici, cadeti, juniori 2 și juniori 1.

Debutul la echipa mare a lui Dinamo a avut loc pe 2 octombrie 1994, intr-un meci impotriva Stelei, pe Ghencea, cand l-a înlocuit pe Demollari. Pentru Catalin, un meci cu Steaua insemna totul. Dupa cum spune tatal sau, Marin Hildan, victoria cu 3-2 in fata Stelei din 2000 – care a adus titlul cu numarul 15, dupa o pauza de 8 ani – a insemnat cea mai mare bucurie a lui Catalin.

Daca ar fi sa vorbim in date statistice, realizarile lui Catalin sunt impresionante, in prima divizie a imbracat de 138 de ori tricoul lui Dinamo, marcand 6 goluri; în competitiile europene a jucat 7 meciuri; iar tricoul echipei nationale a Romaniei l-a îmbracat de 8 ori, participand si la Campionatul European din 2000. In aceasta perioada a castigat un titlu national si o cupa a Romaniei.

Dar nu statistic vorbim, vorbim despre ce inseamna Catalin Hildan pentru noi, despre daruirea lui pe teren, despre lacrimile de dupa infrangeri, despre momentele unice pe care ni le-a daruit, despre dorinta de invingere si euforia sa de dupa victorii…

In toamna anului 2000, in ziua de 5 octombrie, Catalin Hildan pleaca in alta lume. Prea brusc, prea devreme si prea trist, Catalin lasa in urma lui o familia minunata si un imens gol in sufletele suporterilor care nu il vor uita niciodata si care il vor considera mereu – UNICUL CAPITAN. Astfel ziua de 5 octombrie devine cea mai trista zi din istoria clubului Dinamo.

Atitudinea sa atat din teren, unde isi transmitea dorinta de victorie tuturor coechipierilor, cat si cea exemplara pe care o avea in afara stadionului, apropierea sa de suporteri, spiritul sau unic de lupta, devotamentul si dragostea pentru culorile lui Dinamo au făcut din Catalin Hildan un idol al suporterilor dinamovisti si un model pentru toti jucatorii care au avut onoarea de a-i fi alaturi.

De la Catalin am invatat ce inseamna sa-ti doresti victoria, de la el am invatat sa fim luptatori, sa plangem dupa o infrangere si sa ne ridicam de fiecare data, de la el am invatat ce inseamna sa iubesti cu adevarat culorile alb-rosii.

Astazi, tricoul cu numarul 11 al lui Dinamo reprezintă intreaga mentalitate dinamovista, spiritul de lupta, de sacrificiu – mandria noastra, un idol si chiar mai mult … un ideal.

Catalin Hildan inseamna Dinamo. El este cel care reprezinta mai mult decat oricine numele Dinamo iar noi, suporterii avem datoria sa purtam vie flacara amintirii sale, sa ducem mai departe tot ce am invatat de la el, sa il cinstim si sa ii aparam numele.

Odata cu numele, Peluza Catalin Hildan duce mai departe idealurile si spiritul sau, Catalin fiind mereu prezent in sufletele noastre, fiind simbolul care va continua sa ne dea incredere.

TE VOM IUBI MEREU !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu